Foto: De Vries Media (archief foto)

Oldeberkoop – Op de Meldkamer Noord Nederland kwam vanochtend een melding binnen van twee tijgers die ontsnapt waren uit de opvang. De politie en een dierenarts proberen de dieren te verdoven.

De dieren zijn ontsnapt uit opvang Felida, de opvang vangt wilde dieren op uit dierentuinen en circussen wanneer de dieren niet terug het wild terug in kunnen.
De Bengaalse tijgers heten Radjah en Delhi, en zijn afkomstig uit een noodlijdende dierentuin in Duitsland, meldt RTLNieuws op hun live-blog .
Agent Jan Graafsma twittert dat beide tijgers inmiddels onder narcose lijken. Er zal worden gecontroleerd of dit het geval is (14:05 uur).

De dieren die waren ontsnapt zaten nog in de buitenring van het verblijf, de omheining hiervan zou niet deugen, in het kader van de veiligheid en het welzijn van mens en dier is besloten om ze te verdoven. Zodra er meer informatie bekend is plaatsen wij een update.

Jan Graafstra on Twitter

Door zorgvuldige aanpak hondengeleider en dierenarts lijken beide tijgers onder narcose. Check vindt plaats of ze goed en diep slapen.

Politiehelikopter on Twitter

Wij ondersteunen de collega’s @polfryslan en brengen voor hun veiligheid de tijgers in beeld. ^02

Politiehelikopter on Twitter

Politiehelikopter on Twitter

https://t.co/tzVzn9JrQY