© René Wiegmink

Wolvega – Twee jongens van 17 en 19 jaar oud uit Wolvega en één uit Noordwolde (18) zijn door de rechtbank veroordeeld tot werkstraffen na het plegen van twee straatroven. Het trio lokte in 2017 slachtoffers naar een parkje bij de Paulus Potterstraat.

Lees ook: Groot politieonderzoek na gewapende beroving in Wolvega

Ze zouden zogenaamd illegaal vuurwerk verkopen aan de slachtoffers. Dit was bewust gekozen, zodat slachtoffers minder snel naar de politie zouden stappen. Onder bedreiging van een nepwapen moesten de slachtoffers hun geld, telefoons, portemonnees en zelfs jassen afstaan.

Door de overval kregen de slachtoffers volgens de rechtbank ‘grote psychische problemen’. Hoeveel mensen er slachtoffer zijn geworden van de straatroven is niet precies bekend.

Renze van der Sluis on Twitter

3 jongens uit Wolvega (17,19) en Noordwolde (18) zijn voor twee brutale straatroven veroordeeld tot werkstraffen. Trio lokte slachtoffers naar parkje in Wolvega, zogenaamd om illegaal vuurwerk te kopen. Dat was bewust zodat slachtoffers minder snel naar de politie zouden gaan >

Renze van der Sluis on Twitter

Slachtoffers werden bedreigd met nepwapen en moesten geld, telefoons, portemonnees en zelfs hun jassen afstaan. Ze moesten knielen, met de handen op het achterhoofd. Door de overval kregen ze ‘grote psychische problemen’ volgens de rechtbank <