112 niet bereikbaar; dit zijn de alternatieven

Regio – In grote delen van het land is het telefoonnummer 112 niet bereikbaar. Dit geldt eveneens voor het telefoonnummer 0900-8844, waar men zaken kan melden zonder spoedindicatie.

Heeft u alsnog een spoedmelding? Dan zijn er inmiddels diverse alternatieven beschikbaar om toch contact te krijgen met de hulpdiensten:

  • U kan uw melding in Noord-Nederland doen via WhatsApp naar 06-13557756 (of klik hier). Vermeld hierbij de woonplaats, het adres en wat er aan de hand is.
  • Via de e-mail melden kan ook. Mail naar 112@mknn.nl. Vermeld hierbij de woonplaats, het adres en wat er aan de hand is.
  • Politie Nederland is via 088 66 28 240 te bereiken voor spoedeisende zaken. Indien het geen spoedeisende zaak is kan u bellen met 088 96 59 630.
  • U kan de politie bereiken via hun Twitter kanaal: @polfryslan
  • De Friese brandweerposten hebben hun deuren geopend en zijn bemand. Zij hebben een directe verbinding met de meldkamer.

Adressen

Brandweer Wolvega – Grafietstraat 1, Wolvega
Brandweer Scherpenzeel – Grindweg 135, Scherpenzeel
Brandweer Noordwolde –Hellingstraat 2, Noordwolde

Een volledig overzicht van de posten kan u vinden via: https://www.brandweer.nl/fryslan/posten.

Duur

Hoelang de storing nog gaat duren is niet bekend. Op sociale media circuleren momenteel berichten dat dit nog wel enkele uren kan gaan duren.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-