Politie zoekt getuigen van dubbele inbraak in Wolvega

Wolvega – De politie is in Wolvega opzoek naar getuigen van twee inbraken. Woensdag is er tussen 06:00 uur en 22:00 uur ingebroken in woningen aan zowel de Asstraat als de Wagnerstraat.

De politie is vooral opzoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien die dag. De politie verzoekt mensen dan ook vooral actief de buurt in de gaten te houden. Iets verdachts gezien over deze inbraken? Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Licht aan. Voorkom inbraak!

De donkere maanden zijn weer aangebroken. Inbrekers zien dan makkelijk dat je niet thuis bent en kunnen snel hun slag slaan. Door gebruik te maken van tijdschakelaars kun je de indruk wekken dat je thuis bent. Deze schakelaars doen lampen automatisch aan. Je bepaalt zelf het tijdstip waarop dit gebeurt. Luxere modellen tijdschakelaars kun je zelfs zo programmeren dat de lampen iedere dag op een ander tijdstip aangaan. Door in meerdere kamers lampen op tijdschakelaars aan te sluiten, lijkt het nog meer alsof er echt iemand aanwezig is. Sluit je spaarlampen of ledverlichting aan op deze schakelaars dan blijven de kosten beperkt.

Het gaat er echter niet alleen om dat je licht in de woning laat branden, maar dat er ook goede buitenverlichting is. Het mag duidelijk zijn dat verder het goed afsluiten van deuren en ramen met degelijk hang- en sluitwerk en het niet in het zicht laten liggen van kostbare zaken (autosleutels, laptops e.d.) aan te raden is. Meer preventietips zijn te vinden op www.politie.nl en www.hoeveiligismijnwijk.nl.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-