Schoten gelost na achtervolging Heerenveen

Sint Nicolaasga/Heerenveen – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdagavond een man en een vrouw aangehouden na een wilde achtervolging.

Het tweetal, rijdend in een Brits geregistreerd voertuig, negeerde bij Sint Nicolaasga een stopteken van de politie. Een wilde achtervolging volgde, waarbij meerdere politievoertuigen beschadigd zijn geraakt.

Bij de achtervolging heeft de politie schoten gelost. Vermoedelijk gaat het om waarschuwingsschoten. De achtervolging kwam ten einde bij de MacDonalds in Heerenveen, waar een surveillancevoertuig van de politie de verdachten beukte.

Een man en een vrouw met een nog onbekende identiteit zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie heeft een onderzoek gestart. Waarom het tweetal vluchtte voor de politie is nog niet bekend.

Zover bekend raakte er niemand gewond. Zo’n vijftien politie-eenheden zijn ingezet bij de achtervolging. Meerdere voertuigen van de politie raakten beschadigd. Ook het voertuig van de verdachen kwam niet ongeschonden uit de achtervolging.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-