De Kruising Merriemaden – Pieter Stuyvesantweg in de top2 0 gevaarlijkste kruispunten

Oldetrijne – De Kruising van de Merriemaden met de Pieter Stuyvesantweg in Oldetrijne staat in de top 20 van de gevaarlijkste fietskruispunten van Fryslân.  Het kruispunt staat op plek 12 van de 20 van Fryslân.

100 kruispunten

Ruim 100 kruispunten in Fryslan zijn beoordeeld op verschillende punten: historische ongevallen, gemiddelde autosnelheid, en of het onderdeel is van een hoofdfietsroute.
De Fietsersbond Fryslan wil maatregelingen nemen om deze kruispunten veiliger te maken. Daarbij is de grootste voorkeur voor een rotonde. Nog beter is een fietstunnel maar dan moet dit wel in het kosten plaatje passen. Als dit niet kan dan een rotonde, dit om vooral de snelheid op deze punten eruit te halen.

Voor het laatst is in 2007 een fietser gewond geraakt op deze kruising toen deze in botsing kwam met een auto.

Wij zijn benieuwd naar uw mening over de kruising, laat het weten!

Samenstelling

Deze top 20 is opgesteld door de Fietsersbond Fryslân. De gevaarlijkste kruising is de kruising op de N355 met Wyldpaed West in Tytsjerksteradiel.
Ruim 100 kruispunten zijn beoordeeld op een aantal criteria; historische ongevallen, gemiddelde autosnelheid, fiets- en autointensiteit en of het een onderdeel is van een hoofdfietsroute. De ongevallen telden voor 40 procent mee in de uiteindelijke score.

photo_2016-07-13_21-27-00 photo_2016-07-13_21-27-04

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-