Burgemeester en hulpdiensten luiden campagne ”Wanneer belt u 112?” in

De Hoeve – Ondersteund door medewerker van politie, brandweer en ambulance gaf burgemeester van gemeente Weststellingwerf, Gerard van Klaveren, donderdagavond het startsein voor de lokale campagne ”Wanneer belt u 112?”.  

Gemeente Weststellingwerf wil meer bekendheid geven aan wanneer het landelijke alarmnummer 112 mag worden gebeld. Doel is dat burgers vaker 112 gaan bellen wanneer mensenlevens in gevaar zijn of wanneer zij getuige zijn van een misdrijf. De hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance) kunnen op die manier sneller in actie komen.

Achteraf

In Weststellingwerf in geconcludeerd dat vooral bij woninginbraken de buren achteraf wel iets gezien of gehoord hebben, maar geen alarm hebben geslagen. Dit verkleint de pakkans van de dader aanzienlijk.

Magneten en flyers

Om inwoners bewust te maken wanneer ze het alarmnummer kunnen en mogen bellen, heeft de burgemeester donderdag om 18:00 uur het startsein gegeven voor de campagne. Vanuit het dorpshuis in De Hoeve zijn een aantal groepen en de burgemeester het dorp ingegaan om huis-aan-huis de flyers en magneten te bezorgen.

De rest van het dorp zal in de loop van de dagen de magneet en flyers ontvangen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-