Dodelijk ongeval op de A32

Oldeholtwolde/Heerenveen – Iets na vijf uur zaterdagmiddag kwam er bij brandweer Wolvega een melding van een autobrand op de A32 bij Oldeholtwolde richting Heerenveen. 

Na een ongeval tussen twee voertuigen zijn deze in de brand gevlogen. Door omstanders zijn alle inzittende snel uit hun voertuig geholpen. Ter plaatse gekomen ambulance personeel heeft zich ontfermt over de slachtoffers hiervoor kwam o.a. een trauma helikopter uit Groningen ter plaatse. Helaas mocht medische hulp niet meer baten voor één van de slachtoffers.

Brandweer Wolvega kwam met een drietal voertuigen ter plaatsen en heeft zich bezig gehouden met het blussen van de brand. Dankzij de brand is één van de voertuigen geëxplodeerd. Aldus getuigen op twitter zou de knal bij Ter Idzard te horen zijn.

De snelweg tussen Wolvega en Heerenveen is afsloten en zal waarschijnlijk nog enige tijd afgesloten zijn i.v.m. de berging en onderzoek.

Video: Richard de Boer (middels mobiel)

 

Edit 21:42 Persbericht:

Oldeholtwolde – Een 79-jarige inwoner van Heerenveen kwam zaterdagmiddag om het leven bij een verkeersongeluk op de autosnelweg A32 ter hoogte van Oldeholtwolde.
De man zat met zijn vrouw in een auto die omstreeks vijf uur door vermoedelijk kortsluiting met gedoofde lichten stil kwam te staan op de rijbaan. Een achterop komende wagen kon de auto van het echtpaar ter nauwernood ontwijken, een tweede wagen schampte het voertuig waarna een derde auto met daarin twee inzittenden er vol achterop botste. De beide wagens vlogen daarna in brand. De inzittenden wisten, mede met behulp van anderen, uit de wagens te komen. De 79-jarige werd door diverse omstanders uit de auto bevrijd. Rreanimatiepogingen mocht niet baten. Een van de inzittenden van de andere auto werd met vermoedelijk een fractuur naar een ziekenhuis vervoerd. De echtgenote van de 79-jarige en de andere inzittende liepen nagenoeg geen letsel op.
 Vanwege het ongeluk moest de autosnelweg tussen Wolvega en Heerenveen worden afgesloten. Kort na de fatale aanrijding op de A32 ontstonden op de snelwegen rond Heerenveen nog twee ongelukken. Op de A7 botsten drie auto’s op elkaar, een persoon raakte gewond. Op de A32, vlak voor het klaverblad bij Heerenveen botste een auto achterop een andere wagen. Bij die aanrijding raakte niemand gewond. De ongelukken veroorzaakten lange files en daarmee veel vertraging. Het verkeer liep extra vertraging op toen op de parallelweg van de A32 een vrachtwagen in de modder bleef steken. Daardoor moest ook die omleidingsroute worden afgesloten.
De politie is op zoek naar de mensen die de inzittenden – en met name de 79-jarige bestuurder – uit de auto hebben gehaald en met reanimatie zijn begonnen. De politie wil deze mensen zonodig slachtofferhulp aanbieden. Ook kan het zijn dat zij nog iets kunnen melden over de toedracht.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-