Drie boten uitgebrand in jachthaven Langelille

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Langelille – In de jachthaven aan de Lemsterweg zijn zondag aan het begin van de middag drie boten in vlammen opgegaan. Meerdere brandweerkorpsen uit de buurt rukten uit om het vuur te bestrijden.

De brand werd rond 12:20 uur ontdekt, daarop rukte brandweer Echten al snel uit met een blusvoertuig om de brand te bestrijden. Zij werden in hun bluswerkzaamheden ondersteund door de brandweer van Langweer met een boot. Bij aankomst van de brandweerlieden sloegen de vlammen torenhoog uit de drie bootjes.

Ontploffende gasflessen hebben volgens de brandweer gezorgd voor enkele explosies bij de brand. Op wat lichte brandwonden na bij één persoon zou er niemand gewond zijn geraakt. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Wetterskip Fryslân is onderweg om samen met de brandweer te voorkomen dat het water verder verontreinigd raakt. De brandweer probeert te voorkomen dat de bootjes zinken, wat voor nog meer schade zorgt. Stichting Salvage is opgeroepen omdat enkele stacaravans rookschade hebben opgelopen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-