Gemeente presenteert investeringsplannen voor de komende jaren

Gemeente – Burgemeester Gerard van Klaveren heeft vandaag namens het College, aan de pers laten horen wat de investeringsplannen zijn van Gemeente Weststellingwerf. Hierbij staan verbetering van economie, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit voorop. De investeringskalender is vooral een uitnodiging: het college zoekt partners om gezamenlijk de plannen uit te werken en te realiseren.

Fietstunnel Lyclamaweg

Scholieren richting het Linde College, ouders die hun kinderen naar de basisschool brengen en forensen op weg naar hun werk. vooral in de ochtend- en avondspits is het bijzonder druk op de lycklamaweg.
Dat de spoorbomen regelmatig dicht gaan vanwege het toegenomen treinverkeer, versterkt het gevoel van onveiligheid. Het probleem lijkt opgelost met een fietstunnel tussen de overweg en het station.

Een fietstunnel stond al eerder op de wensenlijst van de gemeente, maar dat bleek destijds niet haalbaar. Nu, een aantal jaren later, is de gemeente klaar om ook deze overweg aan te pakken. Voetgangers en fietsers kunnen straks veilig via een tunnel van de Lycklamaweg naar de Hoofdstraat Oost. Op de kruising is het daardoor rustiger, waardoor het passeren voor het overige verkeer eenvoudiger wordt.
Tegelijkertijd zal gekeken worden naar herinrichting van de Lycklamaweg. Het streven is om deze drukke weg verkeersluw te maken.

Compact en aantrekkelijk winkelcentrum

Om Wolvega aantrekkelijk te houden voor het winkelend publiek, moet het met zijn tijd meegaan. met de komst van onder andere webshops en online dienstverlening, is het koopgedrag van de consument veranderd. daarnaast heeft de klant ook andere verwachtingen van het winkelen. hij wil iets beleven, een unieke ervaring opdoen. Lege panden of verwaarloosde delen in de winkelstraat doen daaraan afbreuk. de gemeente en winkeliers werken samen aan de oplossing: een krachtig en compact winkelcentrum.

Verschillende verbeteringen zijn doorgevoerd om het winkelend publiek naar de Hoofdstraat West, de Van Harenstraat en de Hoofdstraat Oost te trekken. Het gratis parkeren en de invoering van de blauwe zone dragen hier aan bij. De winkelstraat is verkeersluw geworden en op de terrasjes van het Centrumplein is het op een zwoele zomeravond gezellig druk. De parkeervoorzieningen verbeterden door onder andere de herinrichting van het Van der Sandeplein.

Overige plannen

Naast bovenstaande zal de gemeente ook gaan investeren in snel internet in de buitengebieden, een fietspad langs de Linde, de Rottige meente, de toekomst van Noordwolde en De oude rijksweg door De Blesse.

Waar zou de gemeente volgens u nog in moeten investeren? Laat het weten in de reacties op Facebook.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-