110 koeien omgekomen bij grote brand in koeienstal Zandhuizen

Zandhuizen – Bij een grote brand in een stal vol koeien in Zandhuizen zijn donderdagavond 110 koeien om het leven gekomen.

Op het moment van de melding waren er nog ruim 100 koeien in de stal aanwezig. Door bewoners, omwonende, brandweer en andere omstanders is tevergeefs getracht de koeien naar buiten te halen. Een koe die naar buiten kwam is door een dierenarts ingeslapen. De koe had teveel rook ingeademd.

Toen het vuur eenmaal onder controle was, is een dierenarts samen met de brandweer naar binnen gegaan om de andere koeien te controleren. Daar werden de overleden dieren aangetroffen.

Water

In verband met de waterwinning is er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. Watertransporten uit de wijde omgeving kwamen hierbij ter plaatse om assistentie te verlenen. De brandweer van Vledder, Appelscha, Havelte, Dwingeloo, Oldeberkoop, Drachten en Noordwolde waren aanwezig om de brand te bestrijden.

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. Rond half negen meldde de brandweer dat het sein ‘brand meester’ was gegeven. Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan in de nasleep van de brand.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-