Man (50) omgekomen na vlucht voor de politie

Nieuwehorne – Een 50-jarige man is donderdagochtend om het leven gekomen nadat hij probeerde te vluchten voor de politie, een agent aanreed en vervolgens met zijn auto tegen zijn woning tot stilstand kwam.

Agenten werden vanochtend opgeroepen omdat er sprake was van een noodsituatie waarbij een man hulp nodig zou hebben, zo verteld een woordvoerder. Later wordt bekend dat de man zich toen van het leven wilde beroven. Toen de agenten ter plaatse waren en hulp wilden bieden, ging de man er vandoor.

In zijn vluchtpoging reed hij een agent aan, deze raakte hierbij gewond. Er ontstond mede door de aanrijding een situatie waarbij aanwezige agenten zich genoodzaakt voelden om te schieten. De auto kwam vervolgens tot stilstand tegen een woonboerderij. De bestuurder bleek dus danig gewond dat hulp niet meer heeft mogen baten.

Onderzoek

Onderzoek moet nu uitwijzen hoe de man om het leven is gekomen. Daarnaast is er door de Rijksrecherche een onderzoek ingesteld, aangezien er door de agenten is geschoten.

Tijdens de vlucht zou het voertuig in de brand zijn gevlogen. Het is daarbij niet bekend of dat komt door schoten van de politie of door een andere reden.

De gewonde agent heeft volgens een woordvoerder van de politie inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-