Overlijden in zandhuizen combinatie misdrijf en zelfdoding

Zandhuizen – De dood van het echtpaar aan de IJkenweg in Zandhuizen is een combinatie van moord en zelfdoding. Uit het onderzoek door politie en Openbaar Ministerie is duidelijk geworden dat de 41-jarige man zijn 34-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en zichzelf heeft gedood. Relatieproblemen lijken de aanleiding te zijn.

De conclusie over moord dan wel doodslag en zelfdoding kan worden getrokken na twee dagen van intensief onderzoek.
De politie is dit onderzoek zaterdagmorgen begonnen vanuit het theoretische scenario dat het echtpaar mogelijk door een of meerdere andere personen om het leven zou kunnen zijn gebracht. Gaande het onderzoek kon deze optie, onder andere door het ontbreken van ieder spoor in die richting, worden uitgesloten. Er waren wel voldoende aanwijzingen en bewijzen die het scenario onderschrijven dat de man eerst zijn vrouw heeft gedood en zich het leven heeft benomen. Vermoedelijk is hier een ruzie aan vooraf gegaan. Het doden van de vrouw en de suïcide hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag voorgedaan. Over de omstandigheden waaronder een en ander is gebeurd wordt vanuit piëteit naar de nabestaanden niets bekend gemaakt.

De twee lichamen zijn inmiddels geïdentificeerd en de namen zijn bekend gemaakt. Het gaat om Marja Tekens (34) en haar man Frits Houwing (41).

De kinderen van het gezin verblijven op een veilige plek. Het betreffende gezin was in het verleden zowel bij politie als gemeente bekend. In het najaar van 2013 is binnen het Sociaal Team van de gemeente over het gezin gesproken. Diverse hulpverleningsinstanties waren toen bij het gezin betrokken. Bureau Jeugdzorg (nu Veilig Thuis) en de afdeling Directe Hulp bij Huiselijk Geweld van Fier hebben in het voorjaar van 2014 aan de gemeente gemeld de hulpverlening te hebben afgesloten.

“De gebeurtenis heeft een behoorlijke impact op de gemeenschap in Zandhuizen”, aldus Van Klaveren. “Onze gemeente is dan ook voornemens om maandagavond in het Gemeentehuis in Wolvega een besloten bijeenkomst te houden, waarvoor de omwonenden in Zandhuizen zullen worden uitgenodigd”.

School

Op de Vensterschool in Noordwolde werd met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de ouders van twee leerlingen. Vanaf maandag zal er op gepaste wijze in de betreffende groepen aandacht aan worden geschonken. Ook zal er een herdenkingsplek komen en bij de balie een condoleanceregister.

Leerlingen en ouders van de school in Noordwolde worden door de school en scholenkoepel Stichting Comperio geïnformeerd.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-