Pylonen bieden uitkomst bij bermbrand

Oldetrijne – Een opmerkelijk gezicht langs fietspad de Gapenburg in Oldetrijne. Langs het dijkje was een brand ontstaan in het net gemaaide gras.

De locatie was voor de opgeroepen brandweerlieden van Wolvega en Scherpenzeel betrekkelijk slecht bereikbaar. Een inventieve agent en enkele jongeren welke op een naastgelegen strandje waren kwamen met de oplossing. Een stel pylonen uit de politieauto vormde het perfecte middel om water te transporteren.

In plaats van het bekende liedje ‘drie emmertjes water halen’ waren de agent en twee tieners druk in de weer met de pylonen. De brandweerlieden die inmiddels ter plaatse waren hadden een gieter en twee extra bakken meegenomen voor het water. Door de dijk om te spitten kon de brand al snel in de kiem worden gesmoord. 

Hoe het brandje heeft kunnen ontstaan is niet geheel bekend. Vanwege de grote droogte wordt er door de brandweer momenteel standaard met spoed uitgereden naar dergelijke meldingen. Vanwege de vakantieperiode wordt er daarnaast standaard een tweede blusvoertuig opgeroepen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-