Scholen weer begonnen

Regio – In Noord-Nederland zijn vandaag de scholen weer begonnen. Dat betekend dat u, vooral na zo’n zomervakantie, weer te maken krijgt met vooral jonge fietsers op de weg.

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland. Voor het schooljaar 2016-2017 gaat de actie op maandag 22 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste week van het nieuwe schooljaar.

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na lange tijd weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN u extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

Wij zijn benieuwd naar UW mening over hoe de jeugd zich vooral gedraagt onderweg naar school of überhaupt op de fiets, laat dit weten via dit bericht op Facebook. Let op, gebruik van de telefoon is nog steeds toegestaan in Nederland mits het veilig gebeurt 😉

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-