Veenbrand bij Oldetrijne houdt brandweer enkele uren zoet

Oldetrijne – Een veenbrand in de bossen langs de Gapenburg (fietspad) bij Oldetrijne heeft de brandweer van Wolvega en Oldemarkt enkele uren zoet gehouden. De brand zat diep in de grond en was lastig te bereiken.

Even voor 13:00 uur werd de Wolvegaster brandweer opgeroepen. Aanvankelijk trachtte de brandweerlieden met enkele scheppen de brand meester te worden, maar dit was zo goed als niet te doen. Hierop werd besloten om de brandweer van Oldemarkt ter plaatse te vragen met hun quad en enkele specialistische gereedschappen.

Bomenkap

Bij aankomst van brandweer Oldemarkt bleek dat er enkele bomen moesten worden gekapt om het hun quad en pomp bij de brand te komen. Met een kettingzaag kon al vlot een pad worden gecreëerd. Middels een speciale lans van het buurkorps kon uiteindelijk de veengrond worden verzopen, om de zo de brand te smoren.

Uiteindelijk konden de brandweerlieden tegen 16:00 uur terug naar hun kazernes. Volgens de melder zou het stuk grond gisteren ook al hebben staan roken. Toen hij het vandaag wederom rokend aantrof besloot hij de brandweer te alarmeren. 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-