Veilig op de bus in Nijeholtpade

Nijeholtpade – Vanaf komende maandag werkt provincie Fryslân aan het kruispunt bij Nijeholtpade. Het kruispunt in de Stellingenweg moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Daarnaast komt aan beide kanten van de weg een bushalte. Eind november is de nieuwe oversteekplaats klaar. Vanaf halverwege december stopt de bus bij het dorp en kunnen de bewoners gebruik maken van de nieuwe bushaltes.

‘Wij kunnen hier straks veilig op de bus stappen’, dat is de tekst op het bouwbord dat langs de provinciale weg N351 staat. Het is een citaat van Henk Jaspers, voorzitter van Plaatselijk Belang in Nijeholtpade. “De bushaltes aan de Stellingenweg waren al lange tijd een wens van de inwoners van Nijeholtpade”, vertelt Jaspers. Plaatselijk Belang maakte zich de afgelopen jaren hard om de wens in vervulling te laten gaan. Nu de provincie het kruispunt veiliger gaat maken, was dat een mooie kans om tegelijkertijd ook de bushaltes aan te leggen.

Een veilige oversteekplaats

Fietsers en voetgangers die vanaf Nijeholtpade komen, steken nu nog in één keer de drukke provinciale weg over. Daar komt straks verandering in. In het midden van de weg ligt dan een middengeleider. Fietsers en voetgangers hoeven daardoor bij het oversteken niet meer het verkeer van twee rijbanen in de gaten te houden. Via de middengeleider kunnen ze een tussenstop maken. Zo steken ze in twee fases veilig de weg over.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is er één rijbaan op de Stellingenweg open. Het verkeer wordt dan geregeld met verkeerslichten. De afslag richting de Kerkweg, de weg richting Nijeholtpade, is afgesloten. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven. Het is nodig om het kruispunt één keer in zijn geheel af te sluiten. Zodra de data van deze afsluiting bekend zijn, zijn ze te vinden op www.fryslan.frl/nijeholtpade.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-