Verkeershinder bij kop-staartbotsing op Steenwijkerweg

Wolvega/de Blesse – Kort na half zes dinsdagavond werden de politie en ambulance gealarmeerd na een kleine kop-staartbotsing op de Steenwijkerweg nabij de Blesse richting Wolvega.

Een drietal auto’s reed in de richting van Wolvega. Vanwege wegwerkzaamheden staan er verkeerslichten op de Steenwijkerweg. Door het slechte weer en het feit dat een 94 jarige bestuurder van de derde auto niet doorhad dat de twee auto’s voor hem stil stonden is hij met een doffe klap op de auto voor hem ingereden. Door de klap tikte deze de voorste auto aan. De tweede (en middelste) auto had behoorlijke schade aan de achterkant. Door de klap is de gehele achterdeur ontzet. Het glas van het achterraam lag in stukken op de motorkap van de achterste auto.

Door toegesneld ambulance personeel zijn de bestuurders gecontroleerd. De 94 jarige bestuurder van de derde auto is door ambulance personeel mee genomen naar het ziekenhuis voor controle omdat deze naar zijn hart greep. Door de VOA heeft een klein onderzoek uitgevoerd naar de aanleiding. Nadat dit was afgerond heeft berger Thomas twee voertuigen afgesleept. Het eerste voertuig kon zelfstandig haar weg vervolgen.

Een van de slachtoffers geeft aan geschrokken te zijn, maar hoopt dat het goed gaat met de 94 jarige bestuurder. De inzittende van de tweede auto zijn er af gekomen met pijn in de rug, nek en hoofd. Hoe het met de bestuurder van de eerste auto gaat is niet bekend. Deze is niet mee genomen door ambulance personeel.

Door het ongeval ontstond er enige verkeershinder op de Steenwijkerweg vanuit de Blesse. Door de politie is het verkeer geregeld.

[cycloneslider id=”kop-staart-steenwijkerweg”]

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-