Bommelding SC Heerenveen blijkt loos alarm

Heerenveen – De bommelding die werd gedaan richting SC Heerenveen is loos alarm, zo blijkt uit onderzoek door de politie. Het stadion en de omgeving zijn aan het begin van de middag weer vrijgegeven.

Dinsdag aan het einde van de middag kwam er een dreigtelefoontje binnen. Burgemeester Tjeerd van der Zwan, Heerenveen, is daarop door politie ingeseind. Omstreeks 08:00 uur zat hij in overleg over de situatie. Verder wilde Van der Zwan niet in gaan op de zaak.

Bij wie en hoe laat het telefoontje over de dreiging exact binnenkwam willen zowel een woordvoerder van de politie als van Heerenveen niet op in gaan. Een medewerker van Sportstad vertelt dat rond 05:30 uur in de ochtend al personeel van de club en Sportstad bij elkaar kwamen. Zij hebben de panden veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand binnen was.

Door de politie en werknemers is vervolgens de omgeving afgesloten en veiliggesteld. Hierdoor konden ook de examens bij het Friesland College niet doorgaan.

Friesland College open

Tussen 08:00 uur en 09:00 uur werd besloten dat de ingang aan de Wolvega kant van het Friesland College veilig werd geacht. Leerlingen en docenten van de school konden hierop, nadat er een veilig pad was gecreëerd, de school betreden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-