Drie mannen aangehouden voor inbraak

Heerenveen – Naar aanleiding van oplettende burgers heeft de politie 3 mannen van 20, 21 en 22 jaar aangehouden voor een inbraak poging.

Een buurtbewoner zag dat er een vreemde auto in zijn straat werd geparkeerd en dat hier drie mannen uit kwamen die hij niet kende. Dit vond hij verdacht en belde met de politie om het door te geven.
De politieagenten hebben hierop een onderzoek in de wijk Nije Haske ingesteld. Tijdens het onderzoek kwam de melding binnen dat er op dat moment aan het Klylan ingebroken zou worden. Bij het zien van de politie gingen de drie mannen er rennend vandoor. Kort hierop konden de mannen worden aangehouden. Het gaat hier om twee mannen van 20 en 22-jaar uit Leeuwarden en een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.

Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.
Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-