Politie zoekt getuigen bespugen conducteur

Heerenveen / Leeuwarden – De politie is op zoek naar getuigen van een incident met een conducteur op het station van Heerenveen. Een 20-jarige man uit Heerenveen is aangehouden.

Twee mannen vroegen bij de conducteur of ze bij hem een kaartje konden kopen. Toen de conducteur uitlegde dat daar een wettelijke prijsverhoging op zat, beledigde één van de mannen de conducteur. Ook zou hij de conducteur in het gezicht hebben gespuugd. Het incident vond plaats om ongeveer 18:30 uur op het station in Heerenveen bij de trein richting Leeuwarden. De conducteur heeft de politie gewaarschuwd, waarna de verdachte is aangehouden. De politie komt graag in gesprek met mensen die getuige zijn geweest. Zij kunnen zich melden bij de politie in Heerenveen via 0900-8844.

Ook op het station in Leeuwarden is een incident geweest met een conducteur. Hier sprak een conducteur een 53-jarige man uit Drachten aan, omdat hij over het drukke perron fietste. De man reageerde met diverse bedreigingen. Hierop is de man aangehouden.

De politie vindt agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak onacceptabel. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers met een publieke taak wordt niet getolereerd. Kijk ook op politie.nl.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-