Grote brandweerinzet nadat auto ondersteboven in de vaart belandt

Oudeschoot – Een auto is vrijdagavond door onbekende oorzaak, ondersteboven in het ijskoude water langs de Schoterlandseweg in Oudeschoot terecht gekomen.

Direct na de melding werd er groot ingezet, naast de brandweer van Heerenveen, kwamen de oppervlakte redders vanuit Wolvega en de duikers vanuit Leeuwarden ter plaatse. Een opgeroepen hulpverleningsvoertuig uit Drachten hoefde niet meer ter plaatse te komen. Door de oppervlakte redders van brandweer Wolvega is het voertuig gecontroleerd of er zich inderdaad niemand meer in de auto bevond. Dit bleek niet het geval.

Bij aankomst van de brandweer, waren de inzittenden al uit het voertuig. Hun toestand is niet bekend, ze zijn opgevangen door ambulance personeel. Uit voorzorg is ook een traumahelikopter ter plaatse verzocht. Deze kreeg, toen hij boven het incident hing, te horen dat diens hulp niet meer nodig was.

Fietspad

De auto zal door een berger uit het ijzige water worden geholpen. Door de politie werd de N380 – Schoterlandseweg – ter hoogte van het ongeval tijdelijk afgesloten. Verkeer kon gebruik maken van het fietspad om het ongeval te passeren. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-