Politie staakt achtervolging in Friesland

Provincie Friesland / Heerenveen – De politie heeft zaterdagavond bij Heerenveen een achtervolging vanuit Leeuwarden vanwege de onveilige situatie moeten staken. De auto die ze achtervolgden reed zelfs met meer dan 200 km/uur over de vluchtstrook op de A32 om aan de politie te ontkomen.

Agenten kregen een melding dat bij het Abe Lenstrastadion werd ingebroken in een auto. Het ging om een persoon in een opvallende auto. Onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Korte tijd later werd de auto in het centrum van Leeuwarden gezien. Agenten zetten de achtervolging in en via de Overijsselsestraatweg in Goutum reden ze over de A32 richting Heerenveen. Bij Akkrum werd met behulp van collega’s geprobeerd de auto langs de kant van de weg te zetten. Dat mislukte, omdat hij met zeer hoge snelheid via de vluchtstrook weg reed. De snelheid was op grote delen meer dan 200 km/uur. Vanwege de onveilige situatie voor andere weggebruikers, de agenten en de verdachte zelf is besloten de achtervolging te staken. De politie kreeg zaterdagvond zes meldingen binnen van inbraak of diefstal uit auto. Van een van de gevallen is bekend dat een navigatie-/radiosysteem is gestolen. Een andere melding betrof de diefstal van kentekenplaten. Het onderzoek naar de auto en de identiteit van de bestuurder wordt voortgezet.

I.v.m. de verdachte situatie is er zaterdagavond om circa half negen een burgernet bericht uitgezet om uit te laten kijken naar het voertuig.

U heeft met 6000 deelnemer uitgekeken naar het voertuig, enkelen hebben voertuig ook gezien, maar nu nog niet…

Geplaatst door 112 Wolvega e.o. op zaterdag 19 maart 2016

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-