Verdachte auto-inbraken Abe Lenstrastadion aangehouden

Heerenveen – Op zondagmiddag werd een 23-jarige verdachte uit Doorn aangehouden in Elburg. Hij wordt verdacht van inbraken in auto’s bij het Abe Lenstrastadion op zaterdagavond.

Op zaterdagavond kregen agenten een melding dat bij het Abe Lenstrastadion werd ingebroken in een auto. Het ging om een persoon in een opvallende auto. Onderzoek in de omgeving leverde in eerste instantie niets op. Korte tijd later werd die auto in het centrum van Leeuwarden gezien.
Agenten zetten de achtervolging in en via de Overijsselsestraatweg in Goutum reden ze over de A32 richting Heerenveen.
Bij Akkrum werd met behulp van collega’s geprobeerd de auto langs de kant van de weg te zetten. Dat mislukte, omdat hij met zeer hoge snelheid via de vluchtstrook weg reed. De snelheid was op grote delen meer dan 200 km/uur. Vanwege de onveilige situatie voor andere weggebruikers, de agenten en de verdachte zelf is besloten de achtervolging te staken.

De politie kreeg zaterdagavond zes meldingen binnen van inbraak of diefstal uit auto. Van een van de gevallen is bekend dat een navigatie-/radiosysteem is gestolen. Een andere melding betrof de diefstal van kentekenplaten. De politie startte direct een onderzoek naar de identiteit van de verdachte en de auto die wist te ontkomen. Op zondagmiddag zagen agenten de auto rijden in Elburg. Zij hebben de auto gecontroleerd en de bestuurder aangehouden. Het onderzoek naar de inbraken gaat verder.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-