Wie herkent verdachten van wisseltruc?

Heerenveen – De politie is op zoek naar de op de foto afgebeelde verdachten. Beide mannen hebben zich op woensdagmiddag 9 september in Heerenveen in twee winkels schuldig gemaakt aan een wisseltruc.

Bij een dierenzaak in de Sieversstraat kochten de mannen een hondenriem en betaalden met een bankbiljet van 500 euro. Nadat ze het wisselgeld teruggekregen hadden werd besloten de riem te ruilen voor een goedkopere. Hierop gaven ze het wisselgeld terug en kregen het biljet van 500 euro retour. Ze vertrokken hierna uit de winkel om hun hond op te halen om de riem te passen. Deze zou in de auto zitten. Toen de mannen niet terug kwamen ontdekte een medewerker dat de mannen 150 euro van het wisselgeld in eigen zak hadden gestoken.

Ook een juwelier aan de Dracht werd slachtoffer van deze mannen. Ze vertelden een medewerkster dat ze enkele gouden sieraden voor het huwelijk van een zoon wilden kopen. Tijdens het tonen van enkele sieraden besloten de mannen tot twee toe dat ze meer gouden sieraden wilden kopen. Toen de medewerkster uiteindelijk deze sieraden op de balie bij de kassa had uitgestald om te scannen en in te pakken, legden de mannen er nog enkele goedkopere bijoux sieraden bij. Een van de mannen begaf zich hierbij achter de balie om aan te geven dat hij de ze in een bepaalde verpakking wilde hebben. De medewerkster gaf aan dat ze zijn aanwezigheid daar vervelend vond waarna de man hier achter verdween. Nadat ze uiteindelijk alles ingepakt had vroeg een van de mannen of ze met een biljet van 500 euro konden betalen of dat ze deze ook kon wisselen. Toen ze vertelde dat dat niet kon gaven ze aan te gaan pinnen bij een geldautomaat om daarna terug te komen om de rekening van ongeveer 2275 euro te betalen. Beide klanten lieten zich echter niet meer zien en toen de medewerkster de ingepakte kadootjes weer uitpakte bleken alleen de goedkopere sieraden er in te zitten. De duurdere gouden sieraden ter waarde van 2250 euro waren verdwenen.

Op de foto is te zien dat beide mannen zich na het plegen van de feiten snel uit de voeten maken. Dader 1 is een man, 40 a 50 jaar oud, gezet postuur, kort zwart haar, witte blouse met korte mouwen, zwarte broek (pantalon) en donkere puntschoenen. Hij draagt een horloge om zijn linkerpols.
Dader 2 is een man, 40 a 45 jaar oud, normaal postuur, zwart kort haar, draagt een grijze colbert en een donkere broek met daaronder nette schoenen.

[cycloneslider id=”wie-herkent-verdachten-van-wisseltruc”]

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-