Zwaar beschadigde vrachtwagen komt lossen in Heerenveen

Heerenveen – Het verkeersteam van de politie kreeg donderdagmiddag een opvallende melding, een zwaar beschadigde vrachtwagen kwam lossen bij een bedrijf aan De Kuper. De werknemers vertrouwden de situatie niet en schakelde de politie in.

Doordat de combinatie zo beschadigd was ontstond het vermoeden dat deze tegen een brug of viaduct was gereden. De politie trof ter plaatse een behoorlijk beschadigde oplegger aan.

De combinatie werd meegenomen naar de nabij gelegen vestiging van de RDW. Daar bleek het chassis technisch wel in orde. Wel was de trailer nu 4.26 m hoog (4.00 m toegestaan) en 2.78 breed (2.50 toegestaan).Op basis hiervan hebben we de trailer stil gezet totdat deze gerepareerd is.
Bovendien had de 57 jarige Portugese chauffeur geen code 95 (vakbekwaamheid) op zijn rijbewijs. Derhalve mocht hij dan ook niet verder rijden.

Brug

Het bleek dat de chauffeur in België tegen een brug is gereden en met de beschadigde vrachtauto naar Heerenveen was gereden. Overigen waren de autoriteiten in België wel op de hoogte gebracht.
De combinatie is onder onze begeleiding naar een plaats van herstel gebracht alwaar de chauffeur door zijn werkgever is opgehaald.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-