Woning volledig afgebrand in Noordwolde-Zuid

Noordwolde – Een woonhuis aan de Oosterseveldweg in Noordwolde-Zuid is in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig verwoest door brand. De brand werd ontdekt door buurtgenoten en was al uitslaand toen de brandweer werd gealarmeerd.

De brandweer heeft geen contact kunnen krijgen met de bewoner van het pand. Het is niet bekend of de bewoner aanwezig was in de woning toen de brand uitbrak.

De blusploegen van Noordwolde, Vledder en Oldeberkoop werden vlak na middernacht gealarmeerd voor de brandbestrijding. Bij de alarmering was de brand al uitslaand. Dit resulteerde erin dat de brandweer alleen op een veilige manier van buiten de brand kon bestrijden. De brand was dusdanig heftig dat het pand volledig uitbrandde.

Gedurende de brandbestrijding was niet duidelijk of iemand in de woning aanwezig was op het moment dat de brand uitbrak. Nadat de brand onder controle was en met behulp van een kraan een deel van de gevel was neergehaald, werd een zoektocht in de woning gestart. Dit had geen gewenst resultaat. Vanwege de hitte, de instabiele situatie van het bouwwerk en de veiligheid van de hulpverleners is een zoektocht in de vroege ochtend in het woonhuis gestaakt. Nadat de brandweer het nablussen voltooide is het verwoeste huis overgedragen aan de politie.

Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever


Video: Henk Diever

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-