Auto raakt in de sloot bij Vinkega; bestuurder aangehouden

Vinkega – Langs de Westvierdeparten tussen Noordwolde-Zuid en Steggerda, is bij Vinkega donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist in de sloot terecht gekomen met zijn voertuig. Volgens getuigen zou de auto al enige tijd slingerend hebben gereden.

Naast de bestuurder zaten er nog een kind en hond in het voertuig. Hun toestand is niet bekend. De aanvankelijk opgeroepen brandweer van Wolvega en Noordwolde kon al snel worden afgemeld toen bleek dat de hond veilig in de auto zat. De eigenaar van de hond heeft hem zelf uit de auto gehaald. De inzittenden konden zelfstandig het voertuig verlaten en zaten niet bekneld.

De auto raakte zwaar beschadigd en zal later door een berger worden afgesleept. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is niet duidelijk en zal nog worden onderzocht. Tijdens de rit naar de sloot had de bestuurder onder andere een boom geraakt. De weg is tijdelijk gestremd. 

Nadat de bestuurder van het voertuig moest blazen om vast te stellen of hij alcohol had genuttigd, is hij door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het kindje is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-