Invallen en aanhoudingen in henneponderzoek Drenthe en Fryslan

Noordwolde / Appelscha – Op dinsdag 15 maart 2016 werden in de vroege ochtenduren twee inwoners van Noordwolde en Appelscha aangehouden. Ze worden verdacht van de handel in hennep en witwassen. Hun woningen worden doorzocht en tevens word onderzoek ingesteld in een boerderij in Weststellingwerf.

De politie Noord Nederland is het onderzoek gestart in Assen en heeft vandaag de verdachten aangehouden en aansluitend gestart met drie doorzoekingen. Naast Noordwolde en Appelscha betreft dit een woning c.q. boerderij in een kleine plaats in de gemeente Weststellingwerf. Er werden een hennepdrogerij, – knipperij en – verpakkerij aangetroffen met enkele tientallen kilo’s hennep, waarvan een gedeelte reeds vacuüm was verpakt. Deze goederen werden evenals 2 personenauto’s en 2 bestelauto’s in beslag genomen. Ook werd contant geld, een vuurwapen met munitie en administratie in beslag genomen. Daarnaast werden diverse soorten poeder aangetroffen, waarbij het mogelijk gaat om harddrugs; nader onderzoek zal dit uitwijzen.

Forensische opsporing doet op de locaties uitgebreid sporenonderzoek. Het onderzoeksteam heeft ondersteuning van gespecialiseerde zoekteams van Defensie. De verdachten zijn naar het politiebureau gebracht.

Aanpak hennepteelt in Noord-Nederland
Politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland pakken hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

Overlast en Tips
Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-