Man uit Noordwolde pleegt ontucht met buurmeisje

Noordwolde – Een 39 jarige man uit Noordwolde is wegens het plegen van ontuchtelijke handelingen bij een minderjarig meisje veroordeeld tot 180 uur taakstraf.

Hierbij kreeg de man een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden, en bijzondere voorwaarden als verplichte behandeling en reclassering.

Het misbruik is inmiddels al een jaar of 7 geleden. Destijds was het slachtoffer 14 jaar, zij heeft pas vorig jaar aangifte durven doen. De dader en het slachtoffer woonden destijds naast elkaar. Het meisje paste wel op bij de buren, ook kwam de buurman wel eens bij haar thuis.

Geen sprake van verkrachting

De man betast het meisje. Volgens persrechter Fred Janssen was er echter geen sprake van verkrachting. De man gaf tijdens de zitting in Leeuwarden het misbruik toe, maar hij gaf aan dat het ‘slechts’ een keer of 5 tot 10 keer is gebeurd. Het slachtoffer stelde echter dat het een jaar lang, wekelijks gebeurde.

Aldus de rechtbank valt er niets te bewijzen over de aantallen. Wel spreekt Janssen van ‘een enorme inbruik op haar persoonlijke integriteit’. Omdat er geen sprake was van verkrachting, de man spijt betuigde in de ogen van de rechter en omdat het aantal keren door de rechter lager wordt geacht kwam de man er met een ‘lage’ straf af.

Hoger beroep

Het OM had deze zelfde straf geëist als het vonnis van de rechtbank luidt. Aldus het slachtoffer is de straf te laag. Onduidelijk is of er een hoger beroep aan komt.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-