‘Spoken en Paupers’ slaan weer toe bij Spokeplas in Noordwolde

Noordwolde – De plaggenhutten die opgesteld stonden bij de Spokeplas in Noordwolde zijn in de nacht van zondag op maandag voor het derde jaar op rij vernield.

Bij de plaggenhutten liggen delen van de plaggen (het dakbedekking) eraf en verscheidene palen van het dak en de ingangen zijn weggehaald. De plastic ramen zijn eruit gehaald om vervolgens te worden opgestookt tussen twee plaggenhutten in.
De ”poepdoos”, toilet, is eveneens weggehaald en opgestookt.

Na overleg tussen Staatsbosbeheer en  Zomerfestival Noordwolde is besloten dat de door Zomerfestival Noordwolde gebruikte plaggenhutten worden afgeschermd met hekken, dit om meerdere vernielingen, brandstichting en eventuele verwondingen te voorkomen. Woensdag a.s. is er overleg tussen de twee partijen wat er met de plaggenhutten moet gebeuren.

Kiosk

Niet alleen de plaggenhutten zijn ten prooi gevallen, ook de verkoop kiosk is doelwit geworden van vernielingen.
De rolluiken welke voor de deur zaten zijn in de plas terug gevonden en zo danig vernield dat er nieuwe luiken zullen moeten komen. Uit voorzorg zijn er twee houten platen geplaatst op de plek van de rolluiken.
Voor zover bekend is er niemand in de kiosk geweest.

In de video verteld een enigszins aangeslagen Jan Bekhof zijn verhaal en mening over de jaarlijks terug komende vernielingen van de plaggenhutten.
Een verslaggever van Radio Fryslân heeft de jeugd naar hun mening over de vernielingen gevraagd.

 

Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foto: Henk Diever
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-