TBS met dwangverpleging voor hamerzwaaier (27) uit Noordwolde

Noordwolde – Een 27-jarige man uit Noordwolde die in juni dit jaar buurtbewoners te lijf ging met een hamer, heeft vandaag TBS met dwangverpleging opgelegd gekregen door de rechter. De straf is gelijk aan wat het OM eerder had ge-eist.

De rechters achten poging tot doodstraf, mishandeling en bedreiging bewezen. De man nodigde twee vrienden van hem uit voor een biertje. Eenmaal binnen werden ze geconfronteerd met zwart plastic op de vloer en de verdachte met tape en een hamer in zijn handen. De twee moesten geknield op de vloer plaats nemen.

De vrienden dachten eerst dat het om een grap ging, pas toen de verwachte met de hamer begon te zwaaien wisten ze dat hij het meende. Eén van de twee vrienden rende de woning uit om hulp te gaan halen, maar raakte gewond toen hij de deur hard tegen zijn neus kreeg.

Ernstig hoofdletsel

Een buurtbewoner die de woning toen inging om hulp te bieden raakte zwaar gewond, hij kreeg meerdere klappen van de hamer. Hierdoor liep hij ernstig hoofdletsel op en werd geschopt.
Andere buurtbewoners werden met de dood bedreigd, één omstander werd door door de man met de hamer op zijn neus geslagen.

Psychisch gek

De rechtbank heeft geoordeeld dat de man geen celstraf opgelegd kan krijgen, hij is psychisch niet in orde. Hiertoe moet de man de komende jaren, tot wel levenslang onder behandeling van TBS blijven.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-