Twee aanhoudingen na grote politieactie Noordwolde

Noordwolde Frl. – Agenten kregen maandagavond in Noordwolde melding van een verdachte situatie bij een pand aan de Hoofdstraat-West in het Friese dorp. Ter plaatse zouden zijn meerdere mannen hebben aangetroffen die er, bij het zien van de politie, vandoor gingen.

Een verdachte kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden, maar moest vanwege de beperkte capaciteit van beschikbare voertuigen tijdelijk aan een lantaarnpaal worden geboeid. Met behulp van een politiehond kon uiteindelijk een tweede verdachte worden getraceerd. Dankzij een beet in zijn achterste door de politiehond kon ook hij worden aangehouden en werd hij eveneens aan een paal geboeid.

Tekst loopt door na foto

Meerdere personen

Het was volgens de agenten niet helemaal duidelijk hoeveel personen er vandoor zouden zijn gegaan. De agenten zeggen tenminste drie man hebben zien gaan, maar volgens omstanders zou het eerder om vijf tot zes personen gaan. In samenwerking met de koninklijke marechaussee die inmiddels was gearriveerd is er een pand aan de Hoofdstraat-West doorzocht. Hierbij zou niets meer zijn aangetroffen.

Wat er zich precies heeft afgespeeld is niet bekend. Door de agenten is een auto die zich bij het pand bevond in beslag genomen. Een berger heeft het voertuig voor de agenten afgevoerd. Bij de zoekactie waren meerdere eenheden van de politie en marechaussee actief, dit trok veel bekijks van omwonenden.

Voor de verdachte die is gebeten door de politiehond moest een ambulance ter plaatse komen. Na controle bleek al snel dat hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis. Op het cellencomplex in Leeuwarden heeft de man uiteindelijk van een arts een tetanusprik ontvangen.

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-