A32 volledig afgesloten vanwege brandende melkwagen

Oldeholtwolde – De rijksweg A32 is vannacht beide richtingen ter hoogte van Oldeholtwolde volledig afgesloten geweest vanwege een brandende melkwagen, rijdend op LNG. Om alle mogelijke risico’s uit te sluiten werd door de brandweer en politie besloten om de snelweg volledig af te sluiten. De brand in de trailer met melk kwam bij de brandweer binnen omstreeks 04:10 uur, waarop vrijwel direct werd opgeschaald naar middel brand.

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Het vuur woedde aan de trailer ter hoogte van de achterste assen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen onder de aanhanger weg. Het vuur kon doormiddel van speciaal blusschuim snel worden gedoofd, waardoor erger kon worden voorkomen.

De trailer was, volgens de Friese brandweer, gevuld met melk. Wat de brand precies voor impact heeft op het dierlijke product is vooralsnog niets over te zeggen. In ieder geval de buitenkant van de aanhanger raakte door de brand zwaar beschadigd. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

Vanwege de door de politie en Koninklijke Marechaussee ingezette afsluitingen, moest verkeer vanuit de richting Heerenveen naar Steenwijk via het naastgelegen tankstation passeren. Verkeer vanuit Wolvega en Steenwijk richting Leeuwarden kon passeren via de parallelweg. Rond 04:45 kon de snelweg vanuit Heerenveen richting Wolvega weer worden vrijgegeven. Verkeer vanuit Wolvega richting Heerenveen zal nog voor enige tijd moeten omrijden.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-