Uitslaande brand in veestal

Oldeholtwolde – Bij een uitslaande brand in een koeienstal zijn vrijdagochtend circa 20 koeien om het leven gekomen, zo meldt de brandweer. Een groep van circa 20 andere koeien kon op tijd door de brandweer worden gered. Deze geredde dieren zijn door een veearts gecontroleerd.

De brand brak rond 08:30 uur uit. Bij aankomst van de brandweer stonden de dieren nog in de stal. Door enkele brandweerlieden werden de koeien naar een naastgelegen weiland begeleid. Een ambulance is ter plaatse gekomen voor het geval er eventueel mensen gewond zijn geraakt. Voor zover bekend is dit niet het geval.

Van de stal is niet veel meer over. Met behulp van een kraan wordt het geheel verder gesloopt om de brand in haar geheel te blussen. Door de brandweer is, voor zover het nu lijkt, met succes ingezet op de redding van de overige stallen en het woonhuis.

De rook welke bij de brand vrij kwam was tot in de verre omgeving waarneembaar. Burgemeester Van de Nadort is ter plaatse gekomen om de bewoners een hart onder de riem te steken en om de werkzaamheden van de hulpdiensten waar te nemen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-