A32 richting Steenwijk uren dicht na vrachtwagenbrand

Wolvega – De A32 tussen Wolvega en Steenwijk-Noord is naar verwachting nog enkele uren afgesloten, zo laat de politie weten. Rond 15:15 uur ontstond er brand ter hoogte van de achteras van een vrachtwagentrailer, geladen met dierlijk vet. De chauffeur geeft aan dat de oorzaak hem mogelijk zit in een afgelopen wiellager.

Vanwege het hoge risico wat er verbonden zit aan het product, werd besloten de A32 richting Steenwijk geheel af te sluiten. Even was er sprake van dat de A32 ook vanuit Overijssel dicht zou gaan, maar in overleg met Rijkswaterstaat en de brandweer bleek dat niet noodzakelijk. Automobilisten die in de file stonden werden ter hoogte van Wolvega-Zuid de snelweg afgeleid, om via daar binnendoor naar Steenwijk te rijden.

Automobilisten die tussen de brand en Wolvega in de file stonden konden na enkele uren de brand passeren om hun weg te vervolgen. Hoelang de afsluiting nog precies van kracht gaat zijn is niet bekend. Eerst moet het gevaar zijn geweken, waarna de vracht wordt overgepompt in een andere bulkvrachtwagen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-