Aandacht Opsporing Verzocht voor kluisjesinbraken Noord-Nederland

Noord-Nederland – Vanavond, dinsdag 8 maart besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan kluisjesinbraken die qua werkwijze veel op elkaar lijken.

Het afgelopen jaar zijn er in Noord-Nederland kluisjesinbraken gepleegd. Dieven gaan op zoek naar huizen met een uitwendige sleutelkluis. Zo’n kluis hangt vaak aan de buitenmuur bij het huis van oudere of hulpbehoevende mensen. Een sleutelkluis is een kastje met een cijfercode, waar de huissleutel in ligt. Familie of bijvoorbeeld thuiszorg krijgen die code en kunnen dan bij de sleutel. Maar ook dieven hebben interesse in deze kastjes. In de uitzending van vanavond worden bewakingsbeelden getoond van mannen die pinnen met de gestolen pasjes.

Uitzending en tips

Opsporing Verzocht is op dinsdagavond te zien om 20.30 uur op NPO 1. De volgende dag, woensdag, wordt de herhaling uitgezonden op NP) 2 omstreeks 11.40 uur. Herkent u een van de mannen op de beelden of heeft u meer informatie over de inbraken, bel dan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachten

In Heerenveen werd op 3 november een pinpas buitgemaakt bij zo’n inbraak en deze man pint in Heerenveen met die pas.

heerenveen

 

De man op foto hieronder pint in Wezep met een gestolen pas. De pas werd weggenomen bij een woninginbraak in Zuidwolde (DR) op 22 augustus 2015  na een kluisjesinbraak.

foto-7 foto-6

Wie herkent de mannen? U kan als u meer weet contact op nemen met de politie op 0900-8844 of via M op 0800-7000 (Meld misdaad anoniem, gratis)

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-