Aanleg glasvezel houdt brandweer bezig

Wolvega – Sinds er in Wolvega is gestart met de aanleg van glasvezel, heeft de brandweer van Wolvega al vele keren in actie moeten komen voor lek geraakte gasleidingen tijdens de werkzaamheden. Sinds begin november heeft de brandweer ruim tien meldingen ontvangen van een gaslek ergens in Wolvega, een groot deel hiervan is direct te linken aan het aanleggen van glasvezel.

Ook in Steggerda en omgeving, waar sinds kort is gestart met het aanleggen van het snelle internet, heeft de brandweer van Noordwolde al enkele keren actie moeten ondernemen om de situatie rond een gaslek veilig te stellen.

In Wolvega moest de brandweer donderdag alleen al drie keer in actie komen. Even na 08:00 uur ging het mis op de Jacob Marisstraat, waarna een kleine vier uur later de brandweer naar de Peter Paulus Rubensstraat moest uitrukken. Aan het einde middag kwam het verzoek ter plaatse te gaan op de Wagnerstraat. Hier was de gasleiding doormidden geraakt toen men er met de schep tegenaan kwam.

Tekst loopt door onder de foto

In alle gevallen hebben de brandweerlieden het lek provisorisch gedicht met tape, waarna het lek is afgedicht met zand. Nutsbeheerder Liander is vervolgens ter plaatse gekomen om het lek definitief te komen dichten. Uit veiligheidsoverwegingen is een deel van de Wagnerstraat donderdagmiddag afgesloten, omdat er een flinke uitstroom van gas zou zijn geweest.

Hoewel er bij de aannemers tekeningen beschikbaar zijn waarop de hoogte van de leidingen is aangegeven, blijkt deze hoogte vaak niet te kloppen.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-