Asbest vrij gekomen bij grote brand in manege

Wolvega – Om twintig voor twee woensdagochtend kreeg de brandweer een melding van brand in een sport accommodatie aan de Oppers. Binnen enkele minuten is er opgeschaald naar middelbrand waarna ook de tweede auto van brandweer Wolvega ter plaatse kwam. 

Op het moment dat de brandweer werd gebeld sloegen de vlammen al uit het dak van de manege. Omstanders hebben met hulp van de politie, brandweer en medewerkers de aanwezige paarden kunnen redden aldus brandweer Fryslân. Eenmaal de brandweer ter plaatse was werd er snel opgeschaald naar Grip 1 i.v.m. de asbest dakplaten. De gemeente doet in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf onderzoek naar de neerslag van de asbestdeeltjes.

De brandweer van Wolvega kreeg assistentie van korpsen uit de omgeving, Vledder, Heerenveen, Scherpenzeel en Joure. Tevens is er een COPI-bak ter plaatse gekomen voor overleg tussen de leidinggevenden. Van de schuur is niets meer over, vanwege de rook en asbest is er om 3:32 een NL-Alert uitgestuurd met het verzoek ramen en deuren gesloten te houden.

Zodra er meer info bekend is volgt er een update. Houdt onze Facebook en Twitter hiervoor in de gaten.  DSC_0154 DSC_0153

DSC_0168 DSC_0146

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-