Auto te water; hulpdiensten zetten groots in

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Wolvega – Langs de Platinastraat op één van de industrieterreinen in Wolvega is vrijdagavond rond 23:00 uur een auto ondersteboven in de sloot aangetroffen door een echtpaar wat met de hond aan het lopen was. Direct na de melding zette de hulpdiensten groots in, omdat het niet bekend was of er eventueel nog iemand in de auto zou zitten.

Door de politie werd bij aankomst een deel van de straat afgezet, zodat de brandweer vrij haar werk kon doen. Naast twee ambulances, werd er onder andere een traumahelikopter opgeroepen voor het geval er nog wel iemand in de auto zou zitten. Door een oppervlakte reddingsteam van de brandweer is de auto doorzocht. Nadat het voertuig gekanteld was met behulp van een blusvoertuig, konden de hulpverleners al snel concluderen dat er definitief niemand meer in de auto zat.

De brandweer vindt één van schoenen

Waar de inzittende(n) van de auto eventueel wel waren bleek nog een groot raadsel. Door twee zwemmers van de brandweer is de sloot nog enige tijd doorzocht, maar op een paar schoenen na werd er niets en niemand aangetroffen. Met behulp van zaklampen hebben de agenten, ambulancemedewerkers en brandweerlieden nog in het nabijgelegen weiland gekeken, maar ook daar bleek zich niemand te bevinden.

Door de politie wordt nog gekeken wie er zich in het voertuig bevond ten tijde van het ongeval en waar deze zich naartoe uit de voeten heeft gemaakt. Door een berger is de auto uit de sloot getakeld.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl

Advertenties