Auto te water voor gemeentehuis Wolvega

Wolvega – Voor het gemeentehuis van Weststellingwerf raakte woensdagavond kort voor half zes een auto te water in de vijver.

Een wat oudere bestuurster zag plots paaltje opduiken voor haar toen ze richting de winkelstraat reed. Omdat het donker was en het opdat moment regende zag ze de vijver niet en dacht ze te kunnen keren. De vrouw is door ambulance personeel ter plaatse na gekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen. Omdat het een auto te water betrof met mogelijke beknelling zijn er een tankautospuit en een OVRT team (Oppervlakte Reddings Team, red) opgeroepen. De brandweer was dan al weer retour naar de kazerne binnen 5 minuten.

Berger Thomas uit Oldetrijne is ter plaatse geweest om de auto te bergen en af te voeren.
Dankzij een storing bij de spoorwegovergang was het voor zowel politie als ambulance lastig om snel ter plaatse te komen. De storing treft niet alleen Wolvega, op het traject Meppel-Leeuwarden doen er zich vele storingen voor. De overgang wordt door de politie bewaakt, oversteken is mogelijk te fiets of te voet. Door Strukton wordt aan de overgang gewerkt. Onbekend is of op het moment van publiceren de overgang weer functioneel is.

Door op een foto te klikken kan u deze vergroten.

DSC_0741 DSC_0721 AutoTeWaterGemeentehuis0023 AutoTeWaterGemeentehuis0021 AutoTeWaterGemeentehuis0015 AutoTeWaterGemeentehuis0002

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-