Automobilist belandt in de bosjes van oprit A32

Wolvega – Een automobilist is donderdagochtend in de bosjes naast de oprit van de A32 richting Steenwijk (vanuit Wolvega) terecht gekomen. De automobilist kwam vanuit Heerenveen en reed op de afrit naar Wolvega toe, toen het mis ging. Hoe het precies kon gebeuren is niet bekend, mogelijk raakte de bestuurder door plaatselijke gladheid in de bocht van de afrit de macht over het stuur kwijt.

Een vrachtwagenchauffeur kon de auto nog net ontwijken door de berm in te sturen. Een andere vrachtwagen en automobilist wisten nog net op tijd te stoppen voor de auto. De bestuurder en zijn passagier zijn in een ter plekke gekomen ambulance gecontroleerd op de aanwezigheid van enig letsel, maar voor zover bekend bleek hier geen sprake van. Volgens de politie is het duo per ambulance naar familie gebracht om te bekomen van de schrik.

Vanwege het ongeval, maar ook de hoeveelheid modder die op de weg was belandt was de oprit richting Steenwijk enige tijd afgesloten voor overig verkeer. Door een verkeersspecialist van de politie is nog even gecontroleerd of de auto wellicht een technisch mankement zou kunnen hebben gehad. Nadat vast was gesteld dat de bestuurder geen alcohol had genuttigd, heeft een berger de auto uit de bosjes getakeld.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-