Boef in de Wijk!

Wolvega – Politie zuid-oost Fryslân hield in het kader van de blauwe dagen een zogenaamde BIDW oefening. De bedoeling was om interactie met het publiek te krijgen. 

De oefening was in samenwerking tussen Politie zuid-oost Fryslân (Politie Weststellingwerf) en gemeente Weststellingwerf georganiseerd met het doel interactie te creëren tussen de politie en de burger.

Tijdens de oefening zat er een Twitter Cop op het politie bureau welke gedurende een casus tips gaf, wanneer jij als medespeler een tip had waar de boef kon zijn kon je dit toesturen. Wanneer je hem gepakt had was het de bedoeling een bericht te doen, hierop werden dan agenten gestuurd die de man daadwerkelijk ‘oppakkten’.

Ondanks de zorgvuldige planning liep de oefening al eerder als verwacht ten einde, binnen slechts drie kwartier waren alle drie de boeven gepakt.

De winnaars kregen een klein cadeau’tje welke o.a. een lamp met bewegingssensor bevatte om een potentiële inbreker in het ligt te zetten.

Doel van de actie was om mensen bewust te maken van hoe lastig een echte boef te herkennen is. Ook werd er getracht mensen in te laten zien wanneer iets een verdachte situatie is.

[cycloneslider id=”boef-in-de-wijk”]

(Wilt u nu meer statistieken zien over inbraak? Klik dan op deze zin.)

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-