Brandweer beoefent grote brand met meerdere slachtoffers bij Pub ’84

Wolvega – Twee brandweervoertuigen, veel rook, slachtoffers en veel brandweermensen voor Pub ’84 aan de Heerenveenseweg gisteravond. Van brand was echter geen sprake, wel van een oefening van de Wolvegaster brandweerlieden.

Om geoefend te blijven wordt er meerdere keren per maand door de bluslieden geoefend op diverse fronten. Woensdagavond stond brandbestrijding weer op het programma. In samenwerking met Pub ’84 ontstond er al snel een groot oefenscenario.

In het café zou brand zijn ontstaan nadat meerdere bezoekers hun jassen op de rookwarenautomaat hadden gelegd. Vanwege de warmte was hier uiteindelijk brand ontstaan. Het pand vulde zich al snel met rook. De eigenaar kon zich nog veilig redden samen met enkele gasten, maar nog zo’n negen personen bevonden zich in het pand.

(Tekst loopt door onder de foto)

Door de bevelvoerder van het eerste voertuig werd al vlot opgeschaald, waarna ook een tweede blusvoertuig ter plaatse kwam. Gezamenlijk werd ingezet op zowel de redding van de slachtoffers, als de bestrijding van de brand. Een pittige klus, ondanks de kleine ruimte. Het zicht binnen was nihil en dan lagen er ook nog overal mensen.

Door de goede samenwerking onderling kon de blusploeg des ondanks vlot hun inzet afwerken en was het al met al een geslaagde oefening.

(Meer foto’s na de video)

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-