Brandweer houdt oefening in Frieslandia

Wolvega – Meerdere brandweerwagens en een afgaand brandalarm bij appartementencomplex Frieslandia aan de Haulerdwarsweg woensdagavond, maar van een brand was geen sprake. De brandweer van Wolvega hield hier in samenwerking met de bewoners een ontruimingsoefening.

In de kelder was volgens het scenario brand ontstaan in een auto. De melding kwam binnen bij de brandweerlieden via een zogenaamd ”openbaar meldsysteem”, een rookmeldinstallatie met directe doorkoppeling naar de brandweermeldkamer. Omdat er sprake was van rookontwikkeling schaalde de brandweer snel op, waarop er meerdere blusvoertuigen ter plaatse kwamen.

De ploeg werd opgewacht door een bewoner wiens dochter zich in de kelder zou bevinden. Met behulp van zijn sleutel zijn de brandweerlieden het complex in gegaan. Beneden in de kelder troffen zij de fictief brandende auto aan en hoorden zij meerdere mensen om hulp roepen.

Tekst loopt door onder de foto’s

Slachtoffers

Direct bij de auto bevond zich één persoon, deze was onwel geraakt en moest door de brandweerlieden naar boven worden gebracht. Ondertussen wist één van de brandweerlieden buiten aan een afstandsbediening voor de deur van de garage te komen.

Daarop kon de ”rook” uit de kelder worden verdreven en kon de autobrand worden afgeblust. Na het blussen zijn de brandweerlieden verder aan het controleren geslagen, waarop een tweede slachtoffer werd aangetroffen in een naastgelegen bergingsruimte.

Tekst loopt door onder de foto’s

De oefening werd georganiseerd in samenwerking met enkele bewoners. Voor zowel de brandweerlieden als de bewoners kwamen er enkele nuttige punten uit naar voren, waarop de avond werd afgesloten met een kop koffie en een evaluatie van de gehele oefening.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-