Brandweer ”oefent in de wijk” in Wolvega

Wolvega – Door de brandweer van Wolvega werd vanavond in samenwerking met brandweer Steenwijk een grote oefening gehouden op de Willem Lodewijkstraat. Onder het mom oefenen in de wijk werd er tegelijkertijd uitgelegd wat de brandweer deed.

Even na 19:00 uur werden de brandweerlieden opgeroepen, alsof het een echte inzet was, voor de brand. Vanaf dat moment legde één van de reeds aanwezige brandweerlieden de stappen uit die werden genomen vanaf het moment van alarmering.

Tekst loopt door onder tweet

Slechts enkele minuten later draaide het blusvoertuig, met blauw zwaailicht en sirene, de straat in. Ter plaatse troffen zij een woning aan welke vol met rook stond en met meerdere personen in het pand. Vanwege de aard van de melding was er naast het blusvoertuig van brandweer Wolvega een hoogwerker opgeroepen van brandweer Steenwijk.

Tekst loopt door onder foto’s

Binnen in het pand zou brand zijn op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer stond reeds één van de slachtoffers bij het raam de brandweer aan te roepen. Vanwege de veiligheid werd er besloten om de komst van de hoogwerker af te wachten om haar te redden.

Ondertussen begonnen enkele brandweerlieden binnen reeds met de redding van de andere personen binnen en de bestrijding van de brand. Dit werd bemoeilijkt doordat de woning vol met rook stond. Na een goede 45 minuten hadden de brandweerlieden de fictieve brand onder controle en waren alle slachtoffers gered.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-