Brandweer rukt uit voor mogelijke brand bij Vitablend Wolvega; personeel werkt rustig door

Wolvega – Een telefoontje dat er brand zou zijn bij Vitablend Nederland aan de Frisaxstraat in Wolvega, heeft zondagavond de brandweer van zowel Wolvega als Heerenveen doen uitrukken naar het complex.

Een omstander zou gemeld hebben dat er mogelijk brand was bij het bedrijf. Vrijwel direct werden daarop een blusvoertuig vanuit Wolvega en een hoogwerker van brandweer Heerenveen gealarmeerd. Ook de politie was al vlot ter plaatse, die constateerde precies het zelfde als de melder: er was inderdaad sprake van flink wat rookontwikkeling.

Er zat niets anders op dan de komst van de brandweer af te wachten. Personeel binnen werkte ondertussen rustig door. Bij aankomst van de brandweer stonden ze direct voor een lastige klus. Het hek zat nog op slot. Toen dat obstakel ook verholpen was, ging de ploeg op onderzoek uit.

Kachel

Uit het onderzoek bleek al snel dat er niet heel veel aan de hand was. Om te zorgen dat het binnen in het pand niet ondoenlijk koud zou zijn, stond de kachel lekker aan. De rook die uit de schoorsteen kwam zetten bleek ten onrechte aan te zijn gezien voor brand.

Zowel de brandweer van Heerenveen als Wolvega konden na deze constatering weer inpakken en terug keren naar hun kazernes.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-