Brandweer Wolvega Actief op Lindefestival

Wolvega – Brandweer Wolvega was zaterdag tijdens het Lindefestival actief op het Van der Sandeplein.

Zo was er de mogelijkheid om een fiets in stukken te knippen, op een houten huisje te spuiten, in een container ervaren hoe het was als de gehele ruimte gevuld was met rook en kon je een PPMO baan doorlopen.

Tijdens de actie op het Van der Sandeplein werd er door voorlichters van Brandweer Fryslân geantwoord op vragen en werd er voorlichting gegeven over brandveiligheid en hoe je deze kan vergroten.

Wordt jij de nieuwe brandweerman of vrouw?

Ook werd er aandacht geschonken aan de werving van Vrijwilligers. In heel Friesland zijn 1400 brandweermensen actief waarvan er 1200 vrijwilliger zijn. Bij post Wolvega zijn op dit moment 27 vrijwilligers actief, hier kan uiteraard wel wat versterking bij. De brandweermensen van post Wolvega gaan graag met belangstellende in gesprek over de functie van brandweerman of -vrouw.

Wilt u vrijwilliger worden? Bel dan naar  het  secretariaat van Veiligheidsregio Fryslân,         (tel.: 088 229 99 99).
Je wordt in contact gebracht met het clusterhoofd van de afdeling: Noordwest, Zuidwest, Zuidoost of Noordoost. Dit is afhankelijk van je woon- en/of werkplaats.
Je kunt je belangstelling voor de vrijwillige brandweer aangeven door het belangstellingsformulier in te vullen.

Meer info hierover kan u vinden op de Website van brandweer Fryslân.

[cycloneslider id=”brandweer-wolvega-actief-lindefestival”]

 

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-