Drie tieners aangehouden als verdachte in zaak straatroven Wolvega

Wolvega – De politie heeft dinsdag een 17-jarige jongen en twee 18-jarige jongens uit de gemeente Weststellingwerf aangehouden in verband met het onderzoek naar twee straatroven in november en december vorig jaar.

In een perkje nabij de Paulus Potterstraat spraken de drie jongens op 26 november en 15 december af met iemand uit Hilversum en twee mannen uit Veenendaal. De tieners hadden via social media vuurwerk te koop aangeboden. Toen de kopers kwamen opdagen werden ze beroofd van hun geld, telefoon en andere persoonlijke eigendommen.

De politie deed groot onderzoek. Omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel was werden meerdere straten afgezet en deed de technische recherche onderzoek. Nu, bijna een half jaar later, heeft de politie de drie verdachten opgespoord en in verzekering gesteld. Zij worden verhoord door de politie. Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten is een deel van de buit teruggevonden.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het laat weten dat er ook onderzoek wordt gedaan naar helers van gestolen goederen. Het is op dit moment nog niet bekend of de jongens zijn te linken aan strafbare feiten.

Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-