Duo redt man (94) en fietser (13) uit het water; bekroond met erepenning

Wolvega – Op 17 november 2018 kwamen een 94-jarige man in een scootmobiel en een 13-jarige fietser langs de Steenwijkerweg met elkaar in botsing. Het duo belandde hierbij in het water. Twee vrouwen die het zagen gebeuren aarzelden geen moment en schoten meteen te hulp.

De twee wisten de 94-jarige man, die onder zijn scootmobiel vast zat, te bevrijden en daardoor zowel de man als de fietser op het droge te zetten. Door het snelle optreden van het duo liep het ongeval goed af voor zowel de 13-jarige fietser Bas als de 94-jarige man.

Bekroning

Toen burgemeester André van de Nadort van hun actie hoorde, besloot hij de heldendaad van beide dames aan te melden bij de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze maatschappij bekroont mensen die drenkelingen uit het water redden. De Maatschappij heeft het verzoek van de burgemeester beoordeeld en besloten dat het optreden van beide dames reden is voor een bekroning.

De twee vrouwen, mevr Vliegendehond en Visser, zijn vrijdagmiddag op de 8e verdieping van het gemeentehuis in Wolvega de penning opgespeld. Dit alles onder toeziend oog van de twee te water geraakte personen. Volgens de maatschappij een unicum, omdat de geredde personen vaker niet dan wel aanwezig wensen te zijn.


De twee redders gezamenlijk met de twee geredde personen
Foutje ontdekt? Mail ons! redactie@112wolvega.nl
-advertenties-